فرایند صدور گواهی نامه بازرسی/ممیزی سردخانه
دریافت درخواست از متقاضی
ارسال بازرس به محل سرد خانه
امتیاز دهی چک لیست بازرسی و صدور گواهی نامه
نمونه گواهی نامه ممیزی سردخانه بر اساس استاندارد 1899
گواهی نامه ممیزی سردخانه صادر شده قابلیت ردیابی در سایت شرکت پویا صنعت مشتاق را داشته و دارای دو نسخه فارس و انگلیسی به همراه هلوگرام اصالت میباشد
در زیر الزامات استاداندارد ملی 1899 را برای سردخانه های مواد غذایی مشاهده می نمایید
آئین کار ساختمان , تجهیزات و ایمنی سردخانه مواد خوراکی
۱٫ـ هدف
هدف از تدوین این آیین کار تعیین ضوابط کلی مربوط به ساختمان , تجهیزات و ایمنی سردخانههای ثابت میباشد .
۲٫ـ دامنه کاربرد
این آیین کار در مورد سردخانههای ثابتی که به منظور نگهداری مواد خوراکی با بهرهگیری از سرمای مصنوعی ساخته میشود و حجم مفید آن بیش از ۴۰۰۰ متر مکعب میباشد کاربرد دارد۱
۳٫تعاریف و اصطلاحات
در این آیین کار واژهها و اصطلاحات با تعاریف زیر به کار برده میشود :
۳ ـ ۱ ـ سردخانه ثابت ـ سردخانه ثابت مجموعهای است از ساختمان و تجهیزاتی که بتواند شرایط ویژه نگهداری مواد خوراکی و فاسد شدنی را عمدتأ از نظر دما و دمه نسبی و در صورت لزوم سایر شرایط مورد نیاز تأمین کند . سردخانه ثابت بر پایه محل ساختمان و نوع بهره برداری از آن ممکن است به نامهای زیر خوانده شود :
۳ ـ ۱ ـ ۱ ـ سردخانه ذخیرهای ـ این سردخانه نزدیک به مراکز مصرف و یا تولید ساخته میشود . تنوع کالا در آن معمولا زیاد نیست و کالای مورد نگهداری را میتوان نزدیک به حداکثر ماندگاری ( عمر نگهداری ) توصیه شده در استانداردها و آیین کارهای مربوطه در آن نگهداری نمود . دفعات ورود و خروج کالا در این نوع سردخانه کم میباشد .
۳ ـ ۱ ـ ۲ ـ سردخانه توزیعی ـ این سردخانه در مراکز مصرف و یا نزدیک به آن قرار دارد تنوع کالا و دفعات ورود و خروج کالا در آن زیاد است .
۳ ـ ۱ ـ ۳ ـ سردخانه مبادی ورودی ـ این سردخانه در نقاط گمرکی و مبادی ورودی کشور ساخته میشود مدت نگهداری کالا در آن کوتاه است و ورود و خروج کالا در آن معمولا در بستههای بزرگ صورت میگیرد .
۳ ـ ۱ ـ ۴ ـ سردخانه تولیدی ـ این سردخانه در نقاط تولید یا تبدیل محصولات کشاورزی و مواد خوراکی و تولید فرآوردههای جنبی آنها طراحی و ساخته میشود .
۳ ـ ۲ ـ حجم مفید نگهداری ـ به آیین کار شماره ۳۵۸۹ ایران ( محاسبه ظرفیت وزنی سالنهای نگهداری سردخانه مواد خوراکی ) مراجعه شود .
۳ ـ ۳ ـ دما و دمه نسبی ـ به آیین کار شماره ۲۱۹۹ ( شرایط فیزیکی نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه و روش اندازهگیری آنها ) و آیین کار شماره ۳۰۳۸ ایران ( اندازهگیری دمای مواد خوراکی منجمد ) مراجعه شود .
۳ ـ ۴ ـ طرح ساختمان سردخانه ـ عبارت است از نقشه بناهای مورد نظر با توجه به کلیه ارتباطات لازم بین بناهای مختلف , ابعاد , موقعیت زمین , نوع و ویژگیهای مصالح مورد استفاده .
۳ ـ ۵ ـ روش چیدن ـ به آیین کار شماره ۳۳۹۹ ایران ( روش چیدن کالا در سردخانه مواد خوراکی ) مراجعه شود .
۳ ـ ۶ ـ فاصله نگهدار ـ عبارت است از نوعی اجرای ساختمانی به منظور تأمین فاصله بین دیوارها و بار چیده شده برای گردش مناسب هوا و پیشگیری از آسیبهای احتمالی وسایل بارچینی به دیوارهای عایق کاری شده سالن نگهداری در صورتی که پیشگیری از آسیب ریزش بار به دیوارها نیز مورد نظر باشد میتواند در اجرای ساختمانی ملحوظ گردد .
۳ ـ ۷ ـ باکس پالت ـ به آیین کار شماره ۳۶۰۳ ایران ( ویژگیهای عمومی باکس پالت ) مراجعه شود .
۳ ـ ۸ ـ لیفت تراک ۲ ـ این دستگاه یکی از تجهیزات موتوری مربوط به تخلیه و بارگیری است و در صورتی که در ساختمان اصلی سردخانه مورد بهره جویی قرار گیرد نیروی محرکه آن باید از نوع الکتریکی باشد ادامه مطلب