بازرسی و ممیزی سردخانه مواد غذایی

فرایند صدور گواهی نامه بازرسی/ممیزی سردخانه

دریافت درخواست از متقاضی
ارسال بازرس به محل سرد خانه
امتیاز دهی چک لیست بازرسی و صدور گواهی نامه

نمونه گواهی نامه ممیزی سردخانه بر اساس استاندارد 1899

گواهی نامه ممیزی سردخانه صادر شده قابلیت ردیابی در سایت شرکت پویا صنعت مشتاق را داشته و دارای دو نسخه فارس و انگلیسی به همراه هلوگرام اصالت میباشد

در زیر الزامات استاداندارد ملی 1899 را برای سردخانه های مواد غذایی مشاهده می نمایید

آئین کار ساختمان , تجهیزات و ایمنی سردخانه مواد خوراکی

  ۱٫ـ هدف

 هدف از تدوین این آیین کار تعیین ضوابط کلی مربوط به ساختمان , تجهیزات و ایمنی سردخانه‏های ثابت می‏باشد .

  ۲٫ـ دامنه کاربرد

 این آیین کار در مورد سردخانه‏های ثابتی که به منظور نگهداری مواد خوراکی با بهره‏گیری از سرمای مصنوعی ساخته می‏شود و حجم مفید آن بیش از ۴۰۰۰ متر مکعب می‏باشد کاربرد دارد۱

  ۳٫تعاریف و اصطلاحات

 در این آیین کار واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر به کار برده می‏شود :

 ۳ ـ ۱ ـ سردخانه ثابت ـ سردخانه ثابت مجموعه‏ای است از ساختمان و تجهیزاتی که بتواند شرایط ویژه نگهداری مواد خوراکی و فاسد شدنی را عمدتأ از نظر دما و دمه نسبی و در صورت لزوم سایر شرایط مورد نیاز تأمین کند .  سردخانه ثابت بر پایه محل ساختمان و نوع بهره برداری از آن ممکن است به نام‏های زیر خوانده شود :

 ۳ ـ ۱ ـ ۱ ـ سردخانه ذخیره‏ای ـ این سردخانه نزدیک به مراکز مصرف و یا تولید ساخته می‏شود .  تنوع کالا در آن معمولا زیاد نیست و کالای مورد نگهداری را می‏توان نزدیک به حداکثر ماندگاری ( عمر نگهداری ) توصیه شده در استانداردها و آیین کارهای مربوطه در آن نگهداری نمود .  دفعات ورود و خروج کالا در این نوع سردخانه کم می‏باشد .

 ۳ ـ ۱ ـ ۲ ـ سردخانه توزیعی ـ این سردخانه در مراکز مصرف و یا نزدیک به آن قرار دارد تنوع کالا و دفعات ورود و خروج کالا در آن زیاد است .

 ۳ ـ ۱ ـ ۳ ـ سردخانه مبادی ورودی ـ این سردخانه در نقاط گمرکی و مبادی ورودی کشور ساخته می‏شود مدت نگهداری کالا در آن کوتاه است و ورود و خروج کالا در آن معمولا در بسته‏های بزرگ صورت می‏گیرد .

 ۳ ـ ۱ ـ ۴ ـ سردخانه تولیدی ـ این سردخانه در نقاط تولید یا تبدیل محصولات کشاورزی و مواد خوراکی و تولید فرآورده‏های جنبی آن‏ها طراحی و ساخته می‏شود .

 ۳ ـ ۲ ـ حجم مفید نگهداری ـ به آیین کار شماره ۳۵۸۹ ایران ( محاسبه ظرفیت وزنی سالن‏های نگهداری سردخانه مواد خوراکی ) مراجعه شود .

 ۳ ـ ۳ ـ دما و دمه نسبی ـ به آیین کار شماره ۲۱۹۹ ( شرایط فیزیکی نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه و روش اندازه‏گیری آن‏ها ) و آیین کار شماره ۳۰۳۸ ایران ( اندازه‏گیری دمای مواد خوراکی منجمد ) مراجعه شود .

 ۳ ـ ۴ ـ طرح ساختمان سردخانه ـ عبارت است از نقشه بناهای مورد نظر با توجه به کلیه ارتباطات لازم بین بناهای مختلف , ابعاد , موقعیت زمین , نوع و ویژگی‏های مصالح مورد استفاده .

 ۳ ـ ۵ ـ روش چیدن ـ به آیین کار شماره ۳۳۹۹ ایران ( روش چیدن کالا در سردخانه مواد خوراکی ) مراجعه شود .

 ۳ ـ ۶ ـ فاصله نگهدار ـ عبارت است از نوعی اجرای ساختمانی به منظور تأمین فاصله بین دیوارها و بار چیده شده برای گردش مناسب هوا و پیشگیری از آسیب‏های احتمالی وسایل بارچینی به دیوارهای عایق کاری شده سالن نگهداری در صورتی که پیشگیری از آسیب ریزش بار به دیوارها نیز مورد نظر باشد می‏تواند در اجرای ساختمانی ملحوظ گردد .

 ۳ ـ ۷ ـ باکس پالت ـ به آیین کار شماره ۳۶۰۳ ایران ( ویژگی‏های عمومی باکس پالت ) مراجعه شود .

 ۳ ـ ۸ ـ لیفت تراک ۲ ـ این دستگاه یکی از تجهیزات موتوری مربوط به تخلیه و بارگیری است و در صورتی که در ساختمان اصلی سردخانه مورد بهره جویی قرار گیرد نیروی محرکه آن باید از نوع الکتریکی باشد ادامه مطلب

استاندارد ملی ۱۸۹۹ سردخانه های مواد خوراکی _آیین کار نگهداری مواد مربوط به سال ۹۶ بوده که بدلیل کثرت آماری و سوابق فعالیت این مجموعه ها و نیاز به بازنگری مجدد از طرف سازمان استاندارد جهت بروزرسانی و اعمال نکته نظرات فنی به کارشناسان خبره استان آذربایجان غربی از طریق اداره کل استاندارد استان تفویض شده است.

مرکز خدمات فناوری کسب و کار کرمان- واحد 111
تلفن: 03433386480 ایمیل:info@psm-inspection.com

واحد بازرسی شرکت پویا صنعت مشتاق آماده پاسخگویی به سوالات فنی شما می باشد: 09179499441

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *